2021-03-17 08:39:11• hírek • Szatmár.ro

Szimfonikus hangversennyel csábítja a képernyők elé hallgatóságát a Dinu Lipatti Filharmónia

március 19

Noha a korlátozások miatt még mindig nem térhet vissza a hallgatóság a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermébe, ez nem akadályozza meg az intézmény művészeit abban, hogy zenei csemegével kedveskedjenek számukra.

Március 19-én, pénteken, 18 óra 30 perctől ugyanis a filhatmónia egy újabb nagyszerűnek ígérkező szomfonikus hangversennyel lépnek majd színpadra. Az est karmestere Mihnea Ignat, szólistaként pedig Sebastian Burnici trombitaművészt hallhatja majd a közönség.


Mihnea Ignat karmester a fiatal román karmesternemzedék egyik kiemelkedő tehetségének számít. Jelenleg a temesvári Román Nemzeti Opera zenei igazgatója, a spanyolországi Elche-i Szimfonikus Zenekar karmestere és művészeti igazgatója, valamint a Bukaresti Román Nemzeti Opera állandó vendégkarmestere. 2010-ben Parmában, a Toscanini nemzetközi versenyen elnyerte a Toscanini Filharmónia Társaság Különdíját. Sebastian Burneci, a hét szólistája nemzedékének egyik legkiemelkedőbb zenésze.


Sebastian Burnici a 2012–ben alakult Bucharest Jazz Orchestra alapítója és vezetője, amely az egyetlen ilyen jellegű magán big band Romániában. 2003-tól a Román Rádió Big Band zenekarának szólistája és első trombitása. Sokoldalú zenész, aki élő jazz produkciókban, klasszikus és popzene-produkciókban lép fel, elismert művészekkel, így egyike azon trombitaművészeknek, akikkel Romániában a legtöbb stúdiófelvétel készült.


Műsoron: Johann Hummel: Esz-dúr trombitaverseny, Wolfgang Amadeus Mozart: 40. g-moll szimfónia K.550. Az eseményt a filharmónia Facebook-oldalán, hivatalos weboldalán és YouTube-csatornáján is meg lehet tekinteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: